agenda - detail
30 september 2017  Houtstudie
Zaterdag 30 september 2017 is weer houtstudie in het HMC (Hout- en Meubilering College, Arlandaweg 173 - 175) in Amsterdam.
Zoals altijd van ±10:00 tot ± 15:30.
Docenten en studenten van het HMC hebben nog steeds gratis toegang tot deze dag.

Belangrijke parkeerinformatie: Schuin tegenover het gebouw aan de Arlandaweg, richting station, is net vóór het viaduct links de inrit tot meer parkeerplaatsen van het HMC. Als het mogelijk is, s.v.p. daar parkeren, het is maar 1½ - 2 minuten van de ingang!

Deze keer zal de houtstudiedag in het teken staan van de Robinia!
Een uitvoerige uitleg over de bomen, het gebruik en natuurlijk het hout en de houteigenschappen hiervan.

De bedoeling is, dat we vooral die kenmerken bespreken die “Insidewood” voorgeeft en om gezamenlijk met behulp van een loep naar deze kenmerken te speuren.
Hiervoor heb je nodig: een handloep bv. 10x of, een loepmicrometer en pen en papier om aantekeningen te maken.

Er zijn een beperkt aantal microscopen en stereomicroscopen (loepen) beschikbaar. Een scherp mes komt ook van pas, zeker als je zelf materiaal meebrengt om tijdens, of buiten de les te laten onderzoeken.

Voor de lunchpauze vanaf ±12:00 uur is in de kantine van alles te nuttigen, tegen redelijke prijzen. Vanaf ±13:00 tot ± 14:00 vervolgen wij de studie, waarna nog ruimschoots gelegenheid is voor verdere activiteiten tot uiterlijk 16:00 waarna het leslokaal sluit.

Boeken en tijdschriften, uit diverse bronnen, die betrekking hebben op houtstudie, bomen en hout worden te koop aangeboden. Hiervoor kan men een vrijwillige bijdrage leveren in het erbij geplaatste spaarvarken.
Als je een USB-stick meebrengt zijn je tegen een vrijwillige bijdrage diverse Excel- en PDF-bestanden te verwerven.

“Lastige” houtjes kunnen altijd worden voorgelegd. Indien mogelijk, worden deze gedurende deze dag gedetermineerd.

Het is ook mogelijk om met een beperkt aantal personen (max. 4) een afspraak te maken, om bij mij thuis of bij een van de geïnteresseerden een gezamenlijke determinatiedag te plannen om moeilijke houtjes te ontraadselen.
De kosten nog steeds € 10,00 per persoon!
De data voor het resterende lopende seizoen worden tijdig bekend gemaakt.  

terug naar agenda overzicht